Airgun Hunting Center Cyprus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα αεροβόλα όπλα και τα χαρακτηριστικά τους.

Τα αεροβόλα σήμερα διαφέρουν από αυτά που ξέραμε πριν μερικά χρόνια. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας σε όλα τα είδη έτσι και το αεροβόλο όπλο εξελίχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα εργοστάσια κατασκευής. Η λειτουργικότητα, ευθυβολία, ο μηχανισμός σκανδάλης και η ομορφιά που βλέπει κανείς στα αεροβόλα σήμερα δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα ο οποίος συμπαθή αυτό το άθλημα. Τα αεροβόλα ελατηρίου κατασκευάζονται με εσωτερικό πιστόνι και ελατήρια υψηλής πίεσης και αντοχής. Οι ταχύτητες που δίνουν πλέον σε αυτά είναι υψηλές και για αυτό ορισμένα κατάργησαν τις ακίδες σκόπευσης και χρησιμοποιούν μόνο τηλεφακό κατά την σκόπευση λόγο της μεγάλης απόστασης που μπορούν να κτυπήσουν (μέχρι και 80 μέτρα) . Για αεροβόλα καλής ποιότητας η ευθυβολία που έχουν είναι απίστευτη. 

Η άλλη κατηγορία αεροβόλων που έφερε και την επανάσταση στο είδος είναι τα αεροβόλα προσυμπιεσμένου αέρα. Αυτά τα αεροβόλα έκαναν την επανάσταση για τα τεράστια πλεονεκτήματα που προσφέρουν έναντι των αεροβόλων ελατηρίου. Τα αεροβόλα αυτά είναι τελευταίας τεχνολογίας πολύ προσεγμένα στην κατασκευή για να παρέχουν στον κάτοχο τους  την μέγιστη ασφάλεια. Χρησιμοποιούν μπουκάλα οξυγόνου υπό πίεση 200bar που συνήθως βρίσκετε κάτω από την κάνη ή στο πίσω μέρος του όπλου και φέρουν σφαιροθήκη των οκτώ, δέκα μέχρι και δεκαέξι σφαιριδίων . Τα αεροβόλα αυτά έχουν μεγάλες ταχύτητες μέχρι και 330 m/sec με σφαιρίδια βάρους 10.5 grains (16 grains = 1gr). Το μοναδικό μειονέκτημα στα όπλα αυτά είναι ότι εξαρτάτε από  την πληρότητα αέρα που περιέχει στην μπουκάλα . Οι μπουκάλες αυτές συνήθως ρίχνουν μέχρι 45 σφαιρίδια με πλήρη ισχύ και 40 με πιο χαμηλές ταχύτητες εξαρτάτε από το μέγεθος τις κάθε μπουκάλας και μετράτε σε CC. Το ξαναγέμισμα των μπουκαλών αυτών γίνετε στα κυνηγετικά καταστήματα που διαθέτουν τέτοιου είδους αεροβόλα ή στα καταστήματα καταδυτικού υλικού. Η ευθυβολία, η λειτουργία της σκανδάλης, το μηδενικό λάκτισμα, είναι και εντελώς αθόρυβα έχουν ενθουσιάσει και τον πιο δύσπιστο ότι τώρα αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος με το αεροβόλο για κυνήγι και σκοποβολή πάντοτε μέσα στα πλαίσια του νόμου.  

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αγορά ενός Αεροβόλου.

Για την αγορά ενός αεροβόλου αυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι να πάρει ένα αεροβόλο το οποίο να τον εξυπηρετεί για τον σκοπό που το χρειάζεται. Δηλαδή αν είναι για κυνήγι  ή σκοποβολή ή και για τα δύο και σε πιες αποστάσεις . Το κριτήριο αυτό είναι αναγκαίο για να προσδιορίσουμε το μέγεθος, το βάρος και το κόστος του αεροβόλου που θα αγοράσουμε.

Το βάρος που έχουν συνήθως τα όπλα είναι μεταξύ 2.9kg μέχρι 4.0kg.δεν είναι απαραίτητο το ελαφρύ αεροβόλο να είναι και αδύνατο διότι αυτά προσυμπιεσμένου αέρα υπάρχουν και σε 3.0kg.

Το μέγεθος ποικίλη ανάλογα  με την απόσταση που κτυπά το όπλο. Όσο πιο μακριά είναι η κάνη μεγαλώνει και η απόσταση βολής του όπλου και η ταχύτητα.

Το κόστος στα αεροβόλα κυμαίνετε από €350.00 μέχρι €600.00 για τα καλά αεροβόλα ελατηρίου αναγνωρισμένων εργοστασίων όπως WEIHRAUCH(Γερμανίας), AIR ARMS(Αγγλίας)…

Το κόστος στα αεροβόλα προσυμπιεσμένου αέρα κυμαίνετε από €700.00 μέχρι €1,600 για τα καλής ποιότητας όπως WEIHRAUCH(Γερμανίας), Theopen (Αγγλίας), AIR ARMS(Αγγλίας), WALTHER (Γερμανίας), STEYR (Αυστρίας), FX(Σουηδίας) …

Στην συνέχεια  πρέπει να ελέγξουμε  ότι το αεροβόλο έχει την μέγιστη  ευθυβολία διότι το Α και Ω στα όπλα είναι η ευθυβολία. Σε όλα τα όπλα το ακριβότερο εξάρτημα που έχουν είναι η κάνη και μετά ο μηχανισμός της σκανδάλης.

Τα υπόλοιπα είναι η ομορφιά σε ένα όπλο και την πλερώνεις ανάλογα…

Σίγουρα στην αγορά υπάρχουν αρκετά Αεροβόλα καλής ποιότητας και μέτριας.

Το δεύτερο που θα κοιτάξεις είναι η ταχύτητα του Αεροβόλου. Εκεί θα δεις και τις ανάγκες σου δηλαδή σε πόση απόσταση θα κτυπάς συνήθως τι θήραμα  και τι σφαιρίδια θα χρησιμοποιείς. Οι κατασκευαστές  συνήθως γράφουν στα φυλλάδια τους την ταχύτητα του προϊόντος κάθε μοντέλου αλλά αυτή συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερη τις πραγματικής εξαιρούνται οι κατασκευαστές μερικοί στην Γερμανία, στην Αγγλία και Αμερική για τους υπόλοιπους αφαιρούμε περίπου 40m/sec. Όχι πως παραπληροφορούν οι υπόλοιποι αλλά κάνουν την μέτρηση με ένα σφαιρίδιο ελαφρύ αντί του κανονικού που υπάρχει στα καταστήματα πωλήσεως για αυτό και δεν γράφει κανείς το βάρος του σφαιριδίου που έχει γίνει η μέτρηση. Μερικοί πωλητές προχωρούν και περισσότερο και λένε ότι κτυπούν 150 μέτρα και 200. Υπάρχουν ορισμένα πολύ καλά Αεροβόλα που κτυπούν το θήραμα ή στόχους μέχρι 100 και 120 μέτρα (τα έχω δοκιμάσει προσωπικά) αλλά πρέπει να έχεις τον ανάλογο τηλεφακό και την ανάλογη εξάσκηση σε τέτοιες αποστάσεις. Εμείς εδώ έχουμε μετρητή ταχύτητας σφαίρας δικό μας και μετράμε πραγματικές ταχύτητες με συγκεκριμένα σφαιρίδια που βρίσκονται στα καταστήματα πωλήσεως .  

Το τρίτο που πρέπει να προσέξεις είναι η συμπεριφορά του όπλου κατά την βολή (σε Αεροβόλα ελατηρίου). Εάν το όπλο είναι πολύ θορυβώδες σημαίνει ότι δεν έχει καλό δέσιμο ή η ποιότητα των μετάλλων δεν είναι και η καλύτερη.

Το τέταρτο είναι το τράνταγμα που προκαλείται κατά την βολή (σε Αεροβόλα ελατηρίου) είναι σημαντικό διότι δεν θα έχουμε ακρίβεια στόχου και δεν θα μπορούμε να τοποθετήσουμε φακό στο συγκεκριμένο Αεροβόλο έστω και αν οι πωλητές μας διαβεβαιώσουν ότι παίρνει φακό, δεν έχουν καμία ευθύνη εάν σπάσει διότι θα σου λέγουν κάπου τον κτύπησες και τέτοια..

Το πέμπτο είναι το κέντρο βάρους στο όπλο. Όταν στοχεύουμε πρέπει το όπλο να σταθεροποιείται εύκολα και γρήγορα να μην μας σπρώχνει μπροστά ή πίσω. Συνήθως το κέντρο βάρους στα όπλα ευρίσκετε 16 πόντους από την σκανδάλη προς τα εμπρός (προς την κάνη).

Το βασικότερο είναι να μην αγοράσετε Αεροβόλο χωρίς να το δοκιμάσετε, να ρίξετε 5-6 σφαιρίδια έστω στο κατάστημα πώλησης αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα κανονίστε ένα ραντεβού σε κάποιο σκοπευτήριο διότι αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε την συμπεριφορά του και αν δένει με το κορμί σας ο όλος σχεδιασμός του διότι το αεροβόλο είναι διαφορετικό από ένα κυνηγετικό όπλο σε πολλά σημεία στην σκόπευση, στο κράτημα, στο βάρος, απόσταση βολής, σταθερότητα, και γενικά η όλη του συμπεριφορά κατά την βολή.

Τα τελευταία τύπου Αεροβόλα τρίτης γενεάς όπως συνήθως λέγετε (με μπουκάλα οξυγόνου 200bar ακόμα και ελατηρίου) δεν έχουν καμία σχέση με Αεροβόλα παλιάς τεχνολογίας που όλοι γνωρίζουμε. Είναι καλά όταν πηγαίνετε σε καταστήματα κυνηγετικών ειδών αν και δεν θέλετε να αγοράσετε ένα απλά δοκιμάστε για να πάρετε μια ιδέα και που ξέρετε μπορεί να σας πείσουν να πάρετε ένα από μόνα τους διότι μην ξεχνάτε το Α και το Ω στην σκόπευση ξεκινά από το Αεροβόλο για αυτό τώρα όλοι οι στρατοί στον κόσμο χρησιμοποιούν Αεροβόλα για καθημερινή εξάσκηση των στρατιωτών τους που είναι και ανέξοδα όπλα!!!  

Αυτά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για την αγορά ενός Αεροβόλου.

Το σφαιρίδιο σε ένα αεροβόλο είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες για μια επιτυχή βολή.

Τι πρέπει να προσέξουμε σε ένα σφαιρίδιο.

Το βάρος που έχει το σφαιρίδιο το οποίο αναγράφετε συνήθως πάνω στο κουτί του κατασκευαστή ή στα φυλλάδια. Το βάρος ενός σφαιριδίου μετράτε σε Grains υποδιαίρεση του γραμμαρίου (16grains =1gr.)και συνήθως κυμαίνονται από 7.00 έως21.00 Grains. Για την  επιλογή του βάρους του σφαιριδίου ο βασικός παράγοντας είναι η ταχύτητα που έχει το αεροβόλο μας. Δηλαδή εάν το αεροβόλο έχει μέγιστη ταχύτητα γύρω στα 280 έως 300 m/sec  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφαιρίδια με βάρος 8.00 έως 11.00 Grains που θα μας δώσουν μίαν ταχύτητα μετά από 35 μέτρα «μάχης» με τον ατμοσφαιρικό αέρα γύρω στα 220 με 240m/sec η σταδιακή κάθοδος δεν θα είναι απότομη αντίθετα με ένα βαρετό. Το βαρετό σφαιρίδιο για αεροβόλα με ταχύτητες 310 μέχρι 330m/sec σίγουρα είναι εκείνο που κάνη την περισσότερη ζημιά από κάθε άλλο ανεξαρτήτως του σχήματός του σε όποια απόσταση και να στοχεύσουμε διότι έχει ισχυρότερη πρόσκρουση (ενέργεια) και δεν επηρεάζετε εύκολα από τις καιρικές συνθήκες (αέρα, βροχή) . Ένα παράδειγμα για να αντιληφθούμε ότι δεν αρκεί μόνο η ταχύτητα του βλήματος ως στοιχείο: ένα μπαλάκι του τένις μπορεί να φτάσει τα 170 χλμ/ώρα σε ένα δυνατό καρφί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως αν είχαμε επιλογή, θα προτιμούσαμε να μας χτυπήσει ένα μπαλάκι του τένις με 170 χλμ/ώρα, παρά ένα αυτοκίνητο με 40 χλμ/ώρα!

Τα περισσότερα σφαιρίδια τώρα κατασκευάζονται από καλής ποιότητας μόλυβδου με συνδυασμό άλλων τεσσάρων μετάλλων, αυτά που οπτικά έχουν χρώμα ασημί γυαλιστώ και όχι μολυβί σκούρο.

Να ξέρετε ο εχθρός του αεροβόλου είναι ο δυνατός άνεμος όταν έχει μην κάνετε τον κόπο να βγείτε διότι θα απογοητευθείτε.

Το σχήμα του σφαιριδίου έχει σημασία διότι από τι μια μας δίνη διακριτικότητα όσο πιο μυτερό είναι και από την άλλη μας περιορίζει την ευθεία που θα ακολουθήσει και για πόση απόσταση το σφαιρίδιο. Τα σφαιρίδια που καταλήγουν με μύτη στο μπροστινό μέρος τους προορίζονται για αδύνατα αεροβόλα όπως πιστόλια διότι όσον τέλια και να είναι στην κατασκευή το παραμικρό λάθος του κώνου που υπάρχει στο άκρο θα μετακινηθεί από τον στόχο για αυτό είναι σφαιρίδια μικρών αποστάσεων μέχρι 25μέτρων και για αεροβόλα με ταχύτητες μικρότερες των 240 m/sec. Τα σφαιρίδια με καμπυλωτή μύτη είναι αυτά που διατηρούν την μεγαλύτερη ευθεία ανεξάρτητα της ταχύτητας ενός Αεροβόλου και κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στα πτηνά διότι εισχωρεί μέσα σε αυτά και λόγο τις αντίστασης που βρίσκει σπρώχνει πλέον δεν τρυπά με αποτέλεσμα να καταστρέφει στο πέρασμά της ότι παρασύρει. Μπορεί να μην βγει από την άλλη μεριά του πτηνού αλλά αυτό θα πέσει επί τόπου χωρίς να το τρέχουμε. Οι κατασκευαστές λένε ότι είναι προτιμότερο να μένει το σφαιρίδιο μέσα στο πτηνό παρά να βγει διότι μετά θα το τρέχουμε γύρο στα 100 με 200 μέτρα μέχρι να πέσει.

Στα αεροβόλα προσυμπιεσμένου αέρα χρησιμοποιούμε σφαιρίδια μεγάλου βάρους όπως 11grains μέχρι και 21grains. Με αυτά τα όπλα τα οποία κτυπούν με ακαριαία αποτελέσματα το θήραμα μέχρι και 120 μέτρα έχουμε πρόβλημα στα πολύ κοντά όπως 25 μέχρι 30 μέτρα. Στην περίπτωση αυτή ορισμένοι κατασκευαστές έχουν τοποθετήσει στα αεροβόλα τους ρυθμιστή ταχύτητας (variable velocity) του όπλου για αυτές τις περιπτώσεις αλλά και για εξοικονόμηση αέρα. Η λύση αυτή ώμος μας δημιουργεί άλλα λειτουργικά προβλήματα με τον τηλεφακό του όπλου διότι αμέσως αλλάζει και η απόσταση μηδενισμού στον φακό. Στα υπόλοιπα αεροβόλα που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα υπάρχουν τα κατάλληλα σφαιρίδια για κοντινές αποστάσεις με υψηλές ταχύτητες. Αυτά έχουν σχήμα  ποτηριού για να μην τρυπούν αλλά να σπρώχνουν και να σπάζουν ότι βρίσκουν στο δρόμο τους έτσι ώστε να προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στο θήραμα και να επέρχεται ακαριαίος ο θάνατος.

Τα σφαιρίδια πρέπει να διατηρούνται μέσα σε σφραγισμένο κουτάκι να μην έρχονται σε επαφή με υγρασία και να τοποθετείτε σε αυτά το λάδι για σφαιρίδια  (oil pellets) αν δεν έχουν από τον κατασκευαστή, για περισσότερη ευθυβολία και για διατήρηση της κάνης σε καλή κατάσταση.

Επιλογή τηλεφακού και τα χαρακτηριστικά τους.

Η επιλογή τηλεφακού έχει πολλά κινά με την επιλογή αεροβόλου που διαλέξαμε από την αρχή. Εξαρτάτε βασικά από την απόσταση που θα κτυπάμε συνήθως π.χ. εάν θα κυνηγάμε σε περβόλια και γενικά ανοικτούς χώρους θα χρειαστούμε μια διόπτρα με πιο δυνατή μεγέθυνση (magnifications) μέχρι και 16Χ σε πιο μικρές αποστάσεις μέχρι και 12Χ είναι αρκετή. Οι βάσεις που χρησιμοποιούμε για τις διόπτρες συνήθως είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο καλής ποιότητας και με διπλές βίδες στήριξης για καλύτερη και πιο ευθυγραμμισμένη τοποθέτηση της διόπτρας στην βάση του αεροβόλου.

Τηλεφακοί υπάρχουν πάρα πολλοί από διάφορους κατασκευαστές με σχετικά καλές τιμές με την τεχνολογία που διαθέτουν και την ποιότητα.

Τα χαρακτηριστικά που θα δούμε σε ένα τηλεφακό είναι π.χ. 3-12Χ42 οι πρώτοι δύο αριθμοί δηλώνουν το μέγεθος της μεγέθυνσης (zoom) και ο τελευταίος την διάμετρο του μπροστινού φακού που υποδηλώνει την ακτίνα όρασης που θα βλέπουμε μέσα από τον φακό ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις. Η διάμετρος του φακού έχει σημασία διότι όσο πιο μεγάλη διάμετρο έχει ο φακός τόσο πιο πολύ φως περνά μέσα στο φακό και έχομε πολύ πιο καθαρό αλλά και μεγαλύτερο  οπτικό πεδίο για αυτό όσο μεγαλώνει ο αριθμός μεγέθυνσης ενός τηλεφακού μεγαλώνει και ο αριθμός του φακού στο μπροστινό μέρος για να μας εξυπηρετεί καλύτερα.

Στο μπροστινό φακό συνήθως υπάρχει η διόρθωση στην απόσταση που βλέπουμε με κάποιους αριθμούς που αυτοί είναι συνήθως σε μέτρα για να μας υποδείξουν και την απόσταση που βλέπουμε τον στόχο. Αυτό επιτυγχάνετε με τον εξής τρόπο, οι φακοί π.χ. 4 – 16 Χ 50 είναι 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16. Χ50 εμείς πρέπει να βάλουμε την μεγέθυνση στον αριθμό 10 να βλέπουμε τον στόχο και να μετακινήσουμε το μπροστά μέρος του φακού που βρίσκονται τα μέτρα (parallax adjustment) σε ορισμένους τηλεφακούς υπάρχει στο πλευρό (side focus)  μέχρι να καθαρίσει εντελώς και διαβάζουμε τον αριθμό , αυτά είναι τα πραγματικά μέτρα ή υάρδες (1 υάρδα = 90 πόντοι) τις απόστασης που βλέπουμε. Μόνο με μεγέθυνση 10 επιτυγχάνετε αυτό για όλους τους τηλεφακούς καλής ποιότητας είτε είναι στρατιωτικοί ή όχι. Μετά μπορείτε να μετακινήσετε την μεγέθυνση σε όποιο αριθμό εσείς θέλετε αφού θα ξέρετε την απόσταση του στόχου. Ξέροντας την απόσταση του στόχου ένας καλός γνώστης του αεροβόλου του μπορεί να υπολογίσει την κάθοδο που θα έχει το σφαιρίδιο (Bullet drop) και να μετακινήσει ανάλογα το κέντρο του τηλεφακού.

Στους περισσότερους τηλεφακούς στο νηματόσταυρο υπάρχουν τελείες κάθετες και οριζόντιες

(Military dots ή Milt-dots)  οι κάθετες μας βοηθούν ανάλογα με την απόσταση βολής πιες τελείες να χρησιμοποιήσουμε σε απόκλιση από το κέντρο του φακού για να πετύχουμε τον στόχο. Οι οριζόντιες βοηθούν όταν υπάρχει αέρας αφού  υπολογίσουμε την ταχύτητα του και την κατεύθυνση.

Η απόσταση συνήθως που μηδενίζουμε τον τηλεφακό μας εξαρτάτε από την απόσταση που ρίχνουμε συνήθως ή την μέση απόσταση από την μέγιστη που μπορεί να ρίξει το όπλο μας. Δηλαδή εάν ένα αεροβόλο ρίχνει ικανοποιητική βολή μέχρι τα 60μ. μηδενίζουμε το φακό μας στα 30μ. για 80μ. μηδενίζουμε στα 40μ.

Αυτό γίνετε διότι στην μέση απόσταση το σφαιρίδιο έχει την μεγαλύτερη άνοδο στην καμπύλη  τροχαία που θα διανύσει και έτσι εύκολα μπορούμε να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε το σημείο μηδέν του τηλεφακού μας στις διάφορες αποστάσεις.

Περσότερα για τις διόπτρες...

Ταχύτητα - Ενέργεια - Δύναμη βολής.

Ελπίζω να έχω βοηθήσει τους φίλους σκοπευτές και κυνηγούς με αεροβόλο όπλο μέσα από το άρθρο για τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουν.

 Για όποια απορία ευρίσκομε στην διάθεση σας. Και να θυμάστε το άθλημα με αεροβόλο όπλο είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε μόνο για κυνήγι και σκοποβολή πάντοτε με ασφάλεια.

          Αντώνης Αργυρίδης

             Τηλ. 00357-99631377  

    Air Gun Hunting Center Cyprus

        www.cyprushunting.com